Prototyping

& transitie­­begeleiding

LEREND
NETWERK

Codecrea’s trekker werkt met het Spotted Zebras-netwerk samen om van binnenuit met organisaties op zoek te gaan naar innovatie en transitie. Spotted Zebras is een netwerk van leiders, vernieuwers en burgers die meer zinvol werk willen creëren en tegelijkertijd meer positieve impact hebben op de maatschappij.

Codecrea & de Zebra’s druven zelf te experimenteren en aan collectieve kennisopbouw doen m.b.t. co-design, prototyping, art of hosting, opstellingen, sociale innovatie, sociocracy, teal4teal, cradle2cradle, spiral dynamics, theory U, positive inquiry. Samen werken we momenteel o.a. aan het organiseren van een nieuwe U-lab.

MASTERCLASS PROTOTYPING (U-LAB)

In 2016 organiseerde Codecrea mee de masterclasses van Spotted Zebra’s waar Theory U, anders leren en prototyping op het programma stonden.

Deze masterclass is ene traject van 2×2 dagen intensieve training, eerst in het hart van de Merode en dan op de Wildlife Paddock van Ivo Bols. Tussendoor was er een online coaching circle.

Masterclass Spotted Zebra’s: eerste editie aug 2016 in wildlife paddock

INNOVATIETRAJECT REMOFLEX

Codecrea helpt An Baert bij het ontwerp van het prototype project Remoflex. Remoflex is een IWT-traject met Themad-Brink, Bouwgroep B&R en sociale woningmaatschappij De Ark om duurzame woningrenovatie haalbaar te maken voor bewoners.

De bedoeling is om een hele straat betaalbaar te renoveren in twee weken mét maximale inspraak en minimale hinder. Naast ‘de buurtcontainer’ staan tal van WIJk verstevigende initiatieven van en voor bewoners op het programma tijdens de renovatie.

Het bouwconcept gaat uit van de principes: maximaal warmtebehoud, energie en warm water van de zon een beter binnenklimaat en samen renoveren.

SAMENWERKING MET SPOTTED ZEBRA’S

Denk jij ook dat klassieke antwoorden niet langer volstaan of dat we op een keerpunt staan. Merk je wel eens dat de rollen die bedrijven, overheden en het klassieke middenveld vandaag spelen het niet vlotter laten verlopen?

Dat we met z’n allen resultaten neerzetten die we liever niet zien? Loop jij met ideeën hoe het dan wél kan of beter kan? Streef je graag naar die ideale wereld maar neem je jezelf tegelijk ook niet té serieus? Dan kan er voor jou gerust een nieuwe wereld open gaan… Kom eens één van de vrijdagen van Spotted Zebras mee-maken…

Spotted Zebra’s founder An Baert licht haar boek ‘VAN BINNENUIT’ toe a.d.h.v. een reality check: meteen prototypen met concreet voorbeeld!